Nedsivningsanlæg

Nedsivningsanlæg


Spildevand
Folketinget vedtog i 1997 en lov om rensning af spildevand i det åbne land. En lov om forbedring af spildevandsrensningen i det åbne land. Det er derfor et område, der vil berøre mange borgere direkte. 
For at opfylde krav til rensning af spildevand skal mange husejere forny deres spildevandsrensningsanlæg.
Nedsivningsanlæg er en billig og effektiv løsning i det åbne land, i sommerhusområder og andre steder uden kloakering, men ikke alle steder er jorden egnet til et traditionelt nedsivningsanlæg. Hvis jorden består af ler eller indeholder for groft sand og grus, er den ikke egnet til nedsivning.
Spildevandsrensning i det åbne land kan foregå på flere måder. Hvilken type anlæg, der bør vælges, er bl.a. afhængig af jordbundsforholdene og grundvandstanden på stedet.
GeoConsult kan give dig råd og anvise løsningsforslag, og vi kan udføre de relevante forsøg samt udarbejde den nødvendige dokumentation.

Du kan vælge selv at tage prøverne fra jorden på din grund og sende dem ind til os til analyse, eller du kan lade GeoConsult stå for hele processen. 

Regnvand
Den fremtidige øgede nedbør har fået mange kommuner til at ændre praksis med hensyn til modtagelse af regnvand. Ofte er det således et krav i byggetilladelsen, at regnvand forlanges nedsivet på egen grund. GeoConsult har den fornødne viden og erfaring, så du bedst muligt kan dimensionere nedsivningsanlæg til håndtering af regnvand på egen grund. 
Et nedsivningsanlæg til regnvand kan principielt opbygges med faskiner. Før faskinen skal der anbringes en tagnedløbsbrønd med sandfang. På figur 1 ses en faskine opbygget med plastkassetter.

Referencer:

Ringkøbing, Holstebrovej - 2011: Undersøgelse for nyt regnvandsbassin. Rekvirent Ringkøbing - Skjern Forsyning A/S.

Bramming, Sydvestjyllands Efterskole - 2011: Undersøgelse for anlæg til nedsivning af regnvand. Rekvirent Arkitektfiranet Mortensen.

Oksbøl, Oksbøl Lejren - 2011: Undersøgelse for nedsivning af regnvand. Rekvirent Ingeniørgruppen Varde A/S.